Завичајни аутор Живорад Жика Лазић – 90 година од рођења

У среду, 13. децембра 2023, на Позајмном одељењу за одрасле отворена је изложба књига и личних фотографија завичајног писца и сценаристе Живорада Жике Лазића (1933–2009), поводом 90-годишњице његовог рођења, у организацији Народне библиотеке Смедерево и Основне школе „Бранко Радичевић” у Лугавчини.
Живорад Лазић се више од пола века бавио књижевним стваралаштвом као приповедач и романсијер, и упоредо писао за позориште, филм и телевизију. Поред његових ауторских публикација, изложба презентује и текстове објављене у листовима и часописима, рецензије, књижевну критику у монографским публикацијама и периодици, публицистичке радове. Изложбом су обухваћене и личне фотографије, објављени и необјављени рукописи и лични предмети који чине „Кутак Жике Лазића” у просторијама Основне школе „Бранко Радичевић” у Лугавчини. Ауторке изложбе су Драганa Лазић, руководилац Завичајног одељења, и Мирјанa Радовановић, руководилац Одељења стручне књиге, а изложба је пропраћена штампаним каталогом.
О стваралаштву Живорада Лазића, али и о сарадњи и дружењу са њим, говорили су проф. др Добривоје Станојевић, редовни професор на Факултету политичких наука у Београду, и Бора Милошевић, директор ОШ „Бранко Радичевић” у Лугавчини. У музичком делу програма учествовали су ученици Музичке школе „Коста Манојловић” и основне школе у Лугавчини.
Програм је водила Драгана Лазић.
smart
smart
smart
smart
smart

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *