Завршна свечаност Читалачке значке 2023.

У четвртак, 30. новембра 2023, у Великој сали Центра за културу Смедерево је у организацији Народне библиотеке Смедерево одржана завршна свечаност Читалачке значке 2023. Манифестацију је отворила директорка Библиотеке Марина Лазовић, а програм је у сарадњи са Позориштем Патос из Смедерева и уз подршку Центра за културу Смедерево и генералног покровитеља Града Смедерева осмислила и водила Вишња Рајковић Мрдаковић, руководилац Дечјег одељења наше библиотеке.

У саставу комисије која је прочитала и наградила читалачке дневнике биле су Вишња Рајковић Мрдаковић, Весна Стевић и Оливера Стајић. У овогодишњој акцији пристигло је укупно 521 дневник, и сви учесници су награђени Читалачком значком са ликом Јована Јовановића Змаја, једног од најзначајнијих домаћих песника за децу, коме и на овај начин обележавамо 190 година од рођења. Такође, комисија је одабрала 50 дневника, чије је ауторе Народна библиотека Смедерево наградила бесплатним уписом за 2024. годину. Као изузетно самостални, педантни, граматички и правописно добро урађени, међу награђених 50, ове године издвојило се 15, чије је ауторе Библиотека даривала вредним наградама.

У оквиру пратећег програма, на Дечјем одељењу постављене су изложба најуспешнијих дневника и Фото-изложба креативности.

Образложење комисије, награђене дневнике као и албуме фотографија са завршне свечаности, доделе чланских карата и изложби можете погледати на Фејсбук страници Дечјег одељења.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *