XXI Сајам поезије

У четвртак, 14. октобра, на Позајмном одељењу Библиотеке, одржан је XXI Сајам поезије.

Поезији у част, библиотекари Народне библиотеке Смедерево су, и ове године, приредили јединствену изложбу песничких књига на српском језику објављених у Републици Србији и земљама у окружењу у периоду између два Фестивала.

Како се у овој години обележава двеста година од рођења Шарла Бодлера, сто година од смрти Александра Блока, и деведесет година од рођења Ивана В. Лалића, на Позајмном одељењу и на Одељењу стране књиге, постављене су и пригодне изложбе у знак сећања на великане поетског стваралаштва. Такође, на Дечјем одељењу Библиотеке је, традиционално, постављена изложба „Златни кључић“ која је ове године посвећена стваралаштву Мирјане Булатовић, добитнице награде „Златни кључић“ за 2021. годину.

Поетско вече је отворено „Концертним каприсима“ Анте Гргина, у изведби Марка Ђорђевића, професора кларинета у музичкој школи „Коста Манојловић“ Смедерево.

     

 

 

 

 

 

 

 

Публици су се обратили Миљан Губеринић, председник Фестивала, Марина Лазовић, Директорка Библиотеке и мр Татјана Лазаревић Милошевић.

Учесници Међународног фестивала поезије „Смедеревска песничка јесен“ су, у оквиру овог програма, даривали Библиотеци своје најновијe објављене књиге.

Програм је водила Вишња Рајковић Мрдаковић.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *