СТРАНА КЊИГА И ДЕЧЈЕ ОДЕЉЕЊЕ – часови енглеског језика у Библиотеци

У организацији библиотекарки Дечјег одељења и Одељења стране књиге и наставнице енглеског језика Снежане Јовић започет је циклус активности СТРАНА КЊИГА И ДЕЧЈЕ ОДЕЉЕЊЕ. Планирано је да се током овог циклуса реализују разноврсне активности на енглеском језику, уз коришћење литературе из фондова Дечјег и Одељења стране књиге.

Циклус је започет 7. и 8. априла 2022. године када су ученици седмог и осмог разреда ОШ „Димитрије Давидовић“, у оквиру часа енглеског језика, посетили Народну библиотеку Смедерево. Том приликом ученици су обишли просторије Библиотеке и упознали се са фондовима Дечјег и Одељења стране књиге као и са активностима које се одржавају на овим одељењима.

Часови са ученицима седмог разреда су одржани 14. априла на Дечјем одељењу. По препоруци библиотекара, ученици су обрађивали песму „If“ Радјарда Киплинга.

Часови са ученицима осмог разреда су одржани 15. априла на Дечјем одељењу, а тема часа је била песма „The Raven“ Едгара Алана Поа.

Литературу за припрему и реализацију часова обезбедили су библиотекари Одељења стране књиге и Дечјег одељења. Библиотекари су учествовали у реализацији часова и пројекцијом видео-снимака којима су илустроване обрађиване теме.

Ученици који су били највише ангажовани добили су на поклон по књигу и бесплатан упис за 2022. годину.

Дана, 26. маја, у летњој читаоници Народне библиотеке Смедерево, одржани су завршни часови циклуса СТРАНА КЊИГА И ДЕЧЈЕ ОДЕЉЕЊЕ са ученицима седмог разреда. Обрађиван је роман „Wonder“ Р. Х. Паласиа.

Часови ученика осмог разреда одржани су 27. маја, такође у летњој читаоници, а ученици су анализирали роман „The Fault in Our Stars“ Џона Грина.

Библиотекари су препоручили романе за обраду и обезбедили потребну литературу за припрему и реализацију часова.

Ученици који су били највише ангажовани добили су на поклон блокчиће из програма промо материјала НБСД и бесплатан упис за 2022. годину.

Захваљујемо се још једном професорки Снежани Јовић на дивној сарадњи.

    

 

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *