Пролећни двоброј MONS AUREUS-а ускоро излази из штампе

У припреми је пролећни двоброј Часописа за књижевност, уметност и друштвена питања MONS AUREUS, чији је издавач Народна библиотека Смедерево.

Часопис за књижевност, уметност и друштвена питања MONS AUREUS објављује прилоге који се баве дешавањима на савременој културној сцени, као и истраживањима  националне и локалне историјске и културне баштине. Часопис излази два пута годишње, у мају и новембру. MONS AUREUS објављује искључиво оригиналне, претходно необјављене прилоге. Аутори и сарадници часописа су књижевници, уметници и еминентни ствараоци из различитих научних и стручних области.

Нови број MONS AUREUS-а доноси богат избор поезије и прозе, текстове који се баве књижевном критиком, историјом и теоријом књижевности, преводилаштвом и савременим трендовима на домаћој књижевној сцени.

Сходно условима наметнутим избијањем пандемије вируса Ковид 19, група стручних текстова из сфере библиотечко-информационе делатности бави се могућностима које нуди/пружа/намеће онлајн формат рада у овој области.

Како бисмо дали допринос обележавању осамдесете годишњице разорне експлозије немачке муниције у Смедереву у Другом светском рату (Смедеревска тврђава, 05. 06. 1941), посебан акценат при избору текстова ставили смо на Тврђаву коју наши аутори осветљавају са различитих аспеката и различитим изражајним средствима.

Часопис MОNS AUREUS доступан је у режиму отвореног приступа. Чланци објављени у часопису могу се бесплатно преузети са веб-странице Народне библиотеке Смедерево.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *