Библиотеке на друштвеним мрежама

Тродневни стручни семинар под називом „Облици и методи дигиталних комуникација (2) – друштвене мреже и Гугл учионица“ одржан је у првој недељи јуна ове године у Бањи Врујци, у тренинг центру Интернет клуба Србије. На 25. годишњем семинару мреже БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА поред еминентних стручњака из области културе, библиотекарства, информатике, маркетинга и менаџмента, учествовали су и представници библиотека из преко тридесет градова Србије.
Акредитовани семинар је изведен комбинацијом видео линка на карт дисплејима најновије генерације и живе речи са циљем да учеснике упути у овладавање вештинама коришћења дигиталних метода и техника интернет сајтова, друштвених мрежа и Гугл учионице у комуникацији са младим корисницима. На интерактивном „сајму идеја“ библиотекари су на потврђеним примерима добре праксе из досадашњег искуства креирали БИБЛИОНИЦУ као нови алат који се може лако применити у унапређењу библиотечког пословања са младима у новим условима.
На семинару су испред Народне библиотеке Смедерево учествовале директорка Марина Лазовић, библиотекар саветник и Софија Грба, виши библиотекар и успешно презентовале присуство смедеревске библиотеке у веб окружењу и на друштвеним мрежама.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *