8. Светосавски литерарни конкурс

У понедељак су објављени резултати 8. Светосавског литерарног конкурса који се, сада већ, традиционално одржава у оквиру Смедеревских светосавских свечаности, а у организацији Народне библиотеке Смедерево и Друштва за српски језик и књижевност за Подунавски округ.

Организатори конкурса са радошћу и поносом честитају награђенима и јавно похваљују све учеснике који су се, упркос изузетно тешким околностима под којима се у дужем периоду одвија настава и свакодневица, радо одазвали јавном позиву Библиотеке и Друштва, те својим литерарним стваралаштвом допринели неговању светосавља у српским школама.
И у овим тешким условима живљења, услед свеопштег клонућа, на конкурс је пристигло чак 85 ученичких радова – БРАВО за ученике Подунавског округа и њихове менторе, учитеље и наставнике!
У прилогу можете погледати образложење и званични извештај жирија овогодишњег конкурс.

 

Напомена:

Због немогућности групних окупљања ове године, нажалост, НЕЋЕ БИТИ СВЕЧАНЕ ДОДЕЛЕ НАГРАДА.
Награђени ученици могу своје дипломе и књиге преузети на Дечјем одељењу Народне библиотеке Смедерево у периоду од 27. јануара (од 14.00 часова) до петка (радно време Библиотеке је до 19.30). Најуспешнији ученици из Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане биће награђени и бесплатним уписом у своје градске библотеке (Народну библиотеку Смедерево, Библиотеку „Радоје Домановић“ у Великој Плани и Библиотеку „Милутин Срећковић“ у Смедеревској Паланци).
Награде ће ученицима основних и средњих школа са територије Смедеревске Паланке и Велике Плане, уколико нису у могућности да дођу у Народну библиотеку Смедерево, бити послате поштом током наредне недеље.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *