Читалачка значка 2020.

Ове године због тренутне епидемиолошке ситуације завршна свечаност поводом манифестације „Читалачка значка 2020“, није одржана на уобичајен начин. Част нам је и поносни смо на чињеницу да се ова Акција, дуга већ 42 године и поред ових околности и епидемиолошких услова, ипак одржала и самим тим успела да опстане. У овогодишњој Акцији учествовало је 11 основних школа, 6 градских и 5 из сеоских средина на територији града Смедерева.
Комисија Народне библиотеке Смедерево је у овогодишњој акцији Читалачка значка 2020 примила и прегледала укупно 279 читалачкa дневника. Сви учесници добитници су читалачке значке са ликом Добрице Ерића, српског песника, прозног и драмског писца.
Као и претходне године, као самостални, педантни, исправно граматички и правописно урађени читалачки дневници, од награђених 40, ове године издвојила су се 10 аутора које је Народна библиотека Смедерево даривала вредним наградама.
1. ОШ „Доситеј Обрадовић“ – ТРБОВИЋ ТЕОДОРА III-1
2. ОШ „Свети Сава“ – ПАВИЋ НАЂА II-1
3. ОШ „Бранко Радичевић“ – ФИЛИПОВИЋ НАЂА III-2
4. ОШ „Димитрије Давидовић“ – ПЕШИЋ СТЕФАН III-1
5. ОШ „Димитрије Давидовић“ – СИКИМИЋ ТЕОДОРА V-3
6. ОШ „Димитрије Давидовић“ – СТОИЉКОВИЋ КОСТА III-1
7. ОШ „Др Јован Цвијић“ – МИХАЈЛОВИЋ ЕВГЕНИЈА V-5
8. ОШ „Др Јован Цвијић“- МИЉКОВИЋ АНЂЕЛИЈА VII-3
9. ОШ „Др Јован Цвијић“ – МИТИЋ ЛЕНКА IV -1
10. ОШ „Др Јован Цвијић“ – KИПРИЈАНОВСКА ЈЕЛЕНА VII-3
Овом приликом желимо да се захвалимо и учитељици Наташи Обрадовић која је са својим одељењем III-5 ОШ „Др Јован Цвијић“, учествовала у овогодишњој Акцији са највећим бројем читалачких дневника.
Ове године је план реализовања и самог одржавања ове Акције, потпуно другачији. Наиме, у понедељак и уторак (30. новембра и 1. децембра) у периоду од 8 до 18 часова, представници школе учеснице, долазили су на Дечје одељење Народне библиотеке Смедерево и преузимали беџеве за све учеснике и награде за најуспешније ( беџеве и картице за читалачку значку, чланске карте за бесплатан упис у Библиотеку за 2021. годину за најуспешније писце дневника).
У среду (2. децембра) у периоду од 8 до 18 часова, на Дечје одељење Народне библиотеке Смедерево долазили су и преузимали своје специјалне награде 10 награђених ученика и учитељица Наташа Обрадовић.
Изложбу најуспешнијих 40 читалачких дневника деца могу погледати на Дечјем одељењу до краја децембра сваког радног дана уз поштовање свих епидемиолошких мера заштите (обавезно ношење маске, дезинфекција руку и највише 5 особа у затвореном простору).
Овом приликом се још једном захваљујемо свој деци, родитељима, наставницима и учитељима на труду, раду, залагању и истрајној посвећености књизи и читању.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *